Oostkust Australië!, camper, feest en toertjes!

De laatste 2 weken Australië en nu in Azië…

De laatste 2 weken in de nieuwe wereld langs de toeristische oostkust van noordelijk Cairns naar Brisbane afgezakt. Van daaruit gevlogen naar Azië. Na 3 en een halve maand in de nieuwe wereld zijn we flink hongerig weer wat cultuur te snuiven in Azië! Desondanks was de oostkust Australië boeiend en tropisch.

Whitsunday Islands (1-3 april)
Met een supersnelle zeilboot een 3 daagse toer gedaan in de Whitsunday Islands, aan de oostkust. Deze tropische eilandjes behoren tot de mooiste plekjes van het land. Mooie wittte strandjes, lekker gesnorkeld ook! Toch vonden deze beroemde Whitsundays wat tegen vallen, er bestaan mooiere plekjes in de wereld en we hadden zeer hoge verwachtingen!
Twee nachten aan boord geslapen en snel gezeild met dit schip dat internationale wedstrijden heeft gewonnen.

Agnes Water, Town 1770 en Fraser Island (4-12 april)
Lekker gechilled in de kleine kustplaatsjes Agnes Water en Town 1770. Daarna een 3 daagse toer gedaan naar Fraser Island. Fraser Island is een groot zandeiland vol regenwoud

Met een 4-wheel drive reden we van de pont het eiland op, banden wat leeg laten lopen voor de ruige off-road door het woud en scheuren maar! We zaten met zijn 6-en in de jeep en reden om de beurt. Toen Luuk reed had hij na 10 minuten een lekke band… Eerste keer band verwisseld, ook een hele ervaring met een krik en een groepje schreeuwerds die het allemaal beter weten!
S avonds sliepen we na de BBQ in de regen in zelf opgezette tenten, net weer een soort survival kamp in de ardennen. We scheurden nog veel over het strand (60 k/uur) waar iedereen links moet houden, ook gezwommen in de champagne pools. Al met al een uniek eiland in de wereld. Met vele loslopende wilde honden (dingos) was het snachts wel oppassen bij het plassen in de donkere duinen 😉
Daarna naar de plaats Noosa gereden en leuk opgetrokken met onze 3 nederlandse vrienden die we op de trip hadden ontmoet. Ook nog naar de dierentuin van de overleden Steve Irwin geweest. Erg leuk alle dieren uit australie nog eens up-close te zien (kangaroos, koalas, giga crocs etc.)

Brisbane (13-15 april)
In Brisbane onze camper ingeleverd en de stad bezichtigd, met een wat cooler klimaat dan het hoge noorden en een fijne cosmopolitan sfeer heel prettig toeven!

De 14e april naar de luchthaven afgereisd per trein (2 uur bezuiden Brisbane), daar overnacht om de volgende dag te vliegen naar Azie, maleisie. Klaar voor een echt nieuw hoofdstuk!!

Leave a Reply