Maleisisch Borneo & Thailand

Sabah (=Maleisisch Borneo) 7-16 juli

In Maleisisch Borneo namen we een bussie naar Semporna. Het grote verschil tussen Indonesie en Maleisie viel ons meteen op. Alles vertrekt op tijd, goede wegen en rookvrij openbaar vervoer.

Vanuit Semporna hebben we 2 dagen gedoken bij het eiland Sipadan. Hanneke kon haar oren niet klaren bij het duiken en de divemaster (gids bij het duiken) liet ons achter aan het oppervlak en moest de rest van de groep begeleiden. Hanneke kon na enige tijd gelukkig wel haar oren klaren en samen met Luuk gingen we alleen de diepte in. Gelukkig zagen we al gauw een wand en doken langs de wand met de stroming mee. Het was wel eng, want we wisten niks van de duikplek en waar we heen moesten.
Achteraf gezien zijn we enorm blij dat we het gedaan hebben, we zagen een enorme school Barracudas voor het eerst in ons leven. We werden omgeven door de vissen van bijna een meter in een dichte wolk zo groot dat we het eind niet konden zien. Echt zo indrukwekkend!!
Het was een hele opluchting toen we na een half uur de andere duikers zagen zwemmen! Tijdens de andere 2 duiken die dag zagen we heel veel grote haaien en heeel veeel schildpadden. Eentje zwom er nog tegen Luuk op.
Daarna naar de plaats Sandakan gegaan en de volgende dag de Oerang Oetangs bezocht. Een revalidatie centrum voor de apen, die komen uit weggekapte stukken oerwoud of huisdier zijn geweest.
Om 10.00 uur werd er op een bepaalde plek eten voor de apen gelegd, waar er enkele op af kwamen, maar het mooist vonden we de apen die we later door de bomen zagen slingeren!
S middags vertrokken we voor een 3 daags tripje het oerwoud in.

11-13 juli JUNGLE TRIP
We sliepen in een houten hut in de jungle, waar we per speedboot over de oerwoud rivier heen waren gebracht vanaf de weg. We verbleven er 3 dagen, waarin we veel boottochten over rivier maakten, evenals wandelingen door de busch op zoek naar wild.
We zagen veel apen, schorpioenen, tarantula, vogels (felgekleurde kingfisher), krokodillen en medicinale planten. Ook eeuwenoude oerbomen.

14-16 juli KOTA KINABALU
Vanuit deze gemoedelijke hoofdstad van Sabah met leuke avondmarkt vlogen we 16 juli naar Penang, een Maleisische plaats nabij de Thaise grens. Hier vandaan hadden we weer transport naar Hatyai in Thailand. Waarom Thailand? Omdat Luuks broer Robert en zijn vriendin in Phuket zaten!

Thailand (Phuket en Bangkok) 7-16 juli
In Hatyai lekker Japans gegeten, het laatste wat wij verwachtten in Thailand! Ook weer genoten van heerlijke massages, Thailand heeft veel comfort te bieden. Zelfde dag de nachtbus naar Phuket genomen.
Het was erg leuk Robert na lange tijd weer te zien. We hebben het erg gezellig gehad onder het genot van het heerlijke eten en veel bier. Robert zat in een vol trainings schema voor de Boxwedstrijd die hij 3 weken later had. Deze heeft hij GEWONNEN! Zie zijn gevecht op:
http://www.youtube.com/watch?v=rs6Drq5trtY
Na 4 dagen zijn we naar Bangkok gegaan om ons visum voor India te regelen bij de ambassade, duurde een week… In deze week hebben we geshopt (hele doos opgestuurd), massages, Hanneke tatoo op haar voet laten zetten en een extra piercing in haar oor.
31 Juli vertrokken we naar Indiaaaaahhhhh!! YES!

Leave a Reply